top of page
Фото автораСергій Коновалов

Чи визнаються на території України документи, видані в росії чи білорусі?

У листі № 2289/155842-33-22/37.4 Міністерство юстиції надало роз'яснення стосовно визнання та легалізації на території України документів, виданих компетентними органами держав - учасниць Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22.01.1993 року.

    За інформацією Міністерства закордонних справ України дію Конвенції та Протоколу до неї у відносинах з російською федерацією та республікою білорусь зупинено з 27.12.2022 року (з дати повідомлення Виконавчого комітету СНД як депозитарія).

    Нотою від 05 січня 2023 року депозитарій повідомив, що Конвенція та Протокол до неї припиняють свою дію стосовно України 29 грудня 2023 року.

    Міністерство юстиції зазначило, що з дати зупинення дії Конвенції 1993 року у відносинах з російською федерацією та республікою білорусь до документів, виданих на території цих країн, при їх пред’явленні на території України застосовуватиметься вимога засвідчення апостилем згідно з Конвенцією, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, 1961 року, яка залишається чинною у відносинах України з росією і білоруссю.

    Однак, 4 лютого 2023 р. була прийнята постанова Кабінету Міністрів України  "Деякі питання прийняття на території України під час воєнного стану документів, виданих уповноваженими органами іноземних держав" відповідно до якої протягом дії воєнного стану в Україні та ще протягом 6 місяців після нього документи, які приймалися без апостиля до 24 лютого 2022 року, продовжують прийматися без апостиля.

    Дія цієї постанови розповсюджується і на документи, видані на території держав-агресорок.

❤️Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.


📲Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 ❤️


🇺🇦Все буде Україна!


💻Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:







417 просмотров0 комментариев

Opmerkingen


bottom of page