top of page
anna.ros688

Порядок зберігання та отримання архівних відомостей з документації із землеустрою

Документація із землеустрою має надважливе значення не лише для формування земельних ділянок та охорони земель, досить часто виникають питання, пов’язані саме з сутністю «походження» земельної ділянки та її «історій» (створення, поділу, об’єднання, зміну цільового призначення, тощо).


Саме з метою збереження та систематизації таких відомостей створено Державний фонд документації із землеустрою та оцінки земель, який формується на основі збирання, обробки, обліку матеріалів, отриманих у результаті здійснення землеустрою та оцінки земель, згідно із вимогами Закону України «Про землеустрій».

Державний фонд документації із землеустрою та оцінки земель ведеться в електронній формі.


Ведення та адміністрування Державного фонду документації із землеустрою та оцінки земель здійснює центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, який є держателем цього фонду. За рішенням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, ведення та адміністрування Державного фонду документації із землеустрою та оцінки земель можуть здійснювати державні підприємства, що належать до сфери його управління і здійснюють заходи із створення та супроводження програмного забезпечення, необхідного для обліку, зберігання та оприлюднення матеріалів Державного фонду документації із землеустрою та оцінки земель.


Документація із землеустрою та оцінки земель Державного фонду документації із землеустрою та оцінки земель є державною власністю і не може передаватися у приватну власність.

Сертифіковані інженери-землевпорядники, які відповідають за якість робіт із землеустрою, зобов’язані безоплатно передавати документацію із землеустрою та оцінки земель до Державного фонду документації із землеустрою та оцінки земель в електронному вигляді.

Порядок передачі такої документації визначається Положенням про Державний фонд документації із землеустрою та оцінки земель, а також порядок надходження, обліку, зберігання матеріалів у фонді, порядок користування такими матеріалами затверджує Кабінет Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.2004 № 1553 «Про затвердження Положення про Державний фонд документації із землеустрою» встановлено, що документація із землеустрою та оцінки земель надходить до Державного фонду в електронній формі у вигляді затверджених схем, проектів, робочих проектів або технічної документації за переліком.

Документація із землеустрою та оцінки земель, яка надійшла до Державного фонду в електронній формі, підлягає обліку за її видами в системі електронного документообігу Держгеокадастру.


Землевласники та землекористувачі можуть отримати відомості про землеустрій, що здійснюється на земельній ділянці. Право на отримання документації із землеустрою також мають органи державної влади та органи місцевого самоврядування для здійснення своїх повноважень. Для того, щоб отримати такі відомості, потрібно подати заяву до центру надання адміністративних послуг особисто, направити поштою або онлайн.


Перелік документів, що необхідно надати для отримання послуги є вичерпним:

  • Запит про надання відомостей з документації із землеустрою, що включена до Державного фонду документації із землеустрою, за встановленою формою

  • Документ, що засвідчує повноваження уповноваженої особи. Відомості з документації із землеустрою, що включена до Державного фонду документації із землеустрою надаються в електронному вигляді.


Отримати результати надання послуги заявник може особисто або через законного представника, поштовим відправленням на вказану при поданні заяви адресу (рекомендованим листом) або електронною поштою.

Послуга надається безкоштовно протягом 10 днів.


❤️Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.


📲Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 ❤️


🇺🇦Все буде Україна!


💻Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:







🟡Viber-канал https://invite.viber.com/?g2=A

Yorumlar


bottom of page