top of page

Як не натрапити на шахраїв під час продажу паю?

Одразу для заспокоєння скажемо вам шахрайські угоди трапляються вкрай рідко і ось чому. Відповідальність при оформлені угоди купівлі-продажу землі лежить на нотаріусі. Він перевіряє наявність обтяжень на землю, санкцій, офіційного джерела походження коштів у покупця, згоди другого з подружжя та ін. У разі невідповідності вимогам, він зобов’язаний відмовити у державній реєстрації. Також у силах нотаріуса забезпечити дотримання процедури переважного права орендаря. Так продавець захищений і може бути спокійний.


Чи всі нотаріуси можуть оформити таку угоду?

Ні, лише акредитовані нотаріуси можуть вчиняти реєстраційні дії, пов’язані з купівлею-продажем нерухомого майна. Перелік таких фахівців можна знайти на сайті Міністерства юстиції України.


Якщо ви вирішили довірити продаж ділянки брокеру чи керівній компанії, то дотримуйтеся цих рекомендацій:

  • завжди перевіряйте наявність офісу та юридичної адреси компанії;

  • пошукайте сайт компанії з контактами, інформацією про власників та досвід роботи у галузі;

  • дізнайтесь, хто сплачує нотаріальні та супутні витрати при проведенні угоди;

  • перегляньте статус компанії на сайті YouControl: чи відповідає вид діяльності послугам, які надає компанія, чи є інформація про власників, чи не перебуває в статусі ліквідації або банкрутства;

  • дізнайтесь чи сплачує компанія гроші за ділянку наперед. Якщо так, то це буде значною перевагою.

 А зараз дуже ВАЖЛИВЕ

До моменту, поки ви не отримаєте кошти за ділянку, не варто передавати оригінали документів посередникам або орендарям, як би вас не переконували та як давно ви б не були знайомі. Інакше, можна натрапити на небезпеку і втратити власність.


❤️Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.


📲Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 ❤️


🇺🇦Все буде Україна!


💻Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:







24 просмотра0 комментариев

Comments


bottom of page