top of page

Як орендувати ставок?

У користування на умовах оренди для рибогосподарських потреб, культурно-оздоровчих, лікувальних, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей, проведення науково-дослідних робіт можуть надаватися:

  • водосховища (крім водосховищ комплексного призначення);

  • ставки;

  • озера;

  • замкнені природні водойми.

    

Відповідно до ст. 51 Водного кодексу України  не підлягають передачі у користування на умовах оренди для рибогосподарських потреб водні об'єкти, що:

  • використовуються для питних потреб;

  • розташовані в межах територій та об'єктів, що перебувають під охороною відповідно до Закону України "Про природно-заповідний фонд України".

 Водні об’єкти надаються у користування за договором оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом у порядку, визначеному земельним законодавством України. Право оренди земельної ділянки під водним об’єктом поширюється на такий водний об’єкт.

       Слід звернути увагу, що надання водних об'єктів у користування на умовах оренди здійснюється за наявності паспорта водного об'єкта.

       Повноваження щодо надання земельних ділянок під водними об’єктами у користування на умовах оренди у межах населених пунктів належать сільським, селищним та міським радам щодо земель комунальної власності, а за межами населених пунктів – обласним державним адміністраціям щодо земель державної власності.

 

Передача в оренду земельних ділянок та водних об’єктів, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів (аукціону). 

   Для отримання ділянки через аукціон зацікавлена особа може подати  клопотання до органу місцевого самоврядування щодо включення водного об'єкта у перелік водних об'єктів, які будуть передаватися в оренду на земельних торгах (не є обов'язковою умовою для включення земельної ділянки в перелік водних об'єктів, які будуть передаватися в оренду на земельних торгах).

  

Без аукціону в оренду передаються земельні ділянки державної чи комунальної власності у разі використання земельних ділянок для потреб, пов'язаних з користуванням надрами, та спеціального водокористування відповідно до отриманих дозволів.  Наприклад, якщо громадянин вже має дозвіл та ліцензію на розведення риби. У такому випадку необхідно звернутися із заявою до ОМС в порядку, передбаченому ст.123 Земельного кодексу України.   


❤️Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.


📲Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 ❤️


🇺🇦Все буде Україна!


💻Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:







283 просмотра0 комментариев

Commentaires


bottom of page