top of page
Фото автораСергій Коновалов

Ринок землі під час війни

Обновлено: 11 авг. 2022 г.

Anna Gladun – незалежний юрист із земельних питань Земельний фонд України 1 липня 2021 року в Україні офіційно стартував ринок землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть лише фізособи — громадяни України з обмеженням 100 га. Питання щодо продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься пізніше на загальнонаціональному референдумі. Право купувати землю сільгосппризначення з 1 січня 2024 року отримають юридичні особи, створені відповідно до законодавства України. Водночас кінцевий бенефіціар однієї або кількох юросіб може консолідувати через них сукупно не більш як 10 тис. га. Ринок землі працює під час війни

Як відомо, Верховна Рада дозволила не проводити аукціони з оренди сільгоспземлі державної та комунальної власності на період воєнного стану. Водночас це не стосується всіх інших видів земель — операції з ними мають проводитись і далі.

10 341 угоду, що охоплює площу 18 153 га, було укладено за час війни в межах ринку землі України.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Регіони з найактивнішим ринком землі під час війни (за кількістю угод та площею земель, щодо яких зареєстровано правочини) — Кіровоградщина (2,4 тис. га), Полтавщина (2,2 тис. га), Вінниччина (2,2 тис. га), Хмельниччина (1,8 тис. га) та Дніпропетровщина (1,3 тис. га).

За останній тиждень було укладено 1317 правочинів у межах ринку землі за площею 2 256 га.

«У цілому станом на сьогодні за весь період функціонування ринку землі укладено 111 307 земельних угод. Площа земель згідно із зареєстрованими правочинами сягає 262 679 га», — констатують у міністерстві.

Лідерами за площами землі, щодо яких зафіксовано правочини, є Харківщина (37,3 тис. га), Дніпропетровщина (22,6 тис. га), Херсонщина (21 тис. га), Кіровоградщина (20,7 тис. га) та Полтавщина (20,6 тис. га).

Вся наша робота спрямована на довгострокову ефективність. Ми прагнемо, щоб жоден Клієнт не відчув того, що разом з ним компанія обслуговує ще сотню Клієнтів. Це наш пріоритет.

Познайомившись з нами, можна більше не шукати юристів за рекомендаціями або в інтернеті. Ми якісно вирішимо будь-які суміжні юридичні питання.

Ми створені для того, щоб допомогти громадянам України розібратися із труднощами земельних відносин. Власникам землі які звертаються до нас за допомогою наші спеціалісти можуть надати більш розгорнуті консультації з питань які вас цікавлять. Незабувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій. Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись до нашого адміністратора написавши в особисті повідомлення.

Все буде Україна!

Також, долучайтесь до нас у соціальних мережах:

Наш сайт https://www.zemfond.net



162 просмотра0 комментариев

Comments


bottom of page