top of page
Фото автораСергій Коновалов

СТАРТУЮТЬ АУКЦІОНИ З ПРОДАЖУ ЗЕМЛІ

Земельні торги будуть проводитись в єдиній електронній торговій системі. Продажі у формі електронного аукціону в режимі реального часу в мережі Інтернет.

За їхніми результатами укладатимуть договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, емфітевзису земельної ділянки з переможцем, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку, що продається, або найвищу плату за користування нею, зафіксовану в ході проведення земельних торгів.

Що вам потрібно знати про електронні аукціони?

1.Один лот складається виключно з однієї земельної ділянки або прав на неї.

2.Оголошення про проведення земельних торгів публікує через особистий кабінет організатор, до опису лота додає документи та матеріали про ділянку, її фотографії.

3.Оголошення, розміщене у електронній торговій системі, автоматично відображається також на Єдиному державному порталі земельних торгів у вигляді інформаційної картки на лот.

4.В оголошенні за лотом зазначається обов’язково особа, яка має переважне право на купівлю земельної ділянки.

5.До початку торгів ніхто не знатиме, скільки учасників претендуватиме на ділянку і яку цінову пропозицію вони зробили. Під час проведення аукціону також не розкриватимуть імена учасників. Усі дані будуть доступні лише по закінченню торгів. Така система унеможливлює змову учасників.

6.Переможцем торгів ставатиме учасник, який подав найвищу цінову пропозицію. Свою пропозицію кожен із них зможе піднімати в ході торгів протягом трьох раундів.

7.Протокол результатів земельних торгів формується та оприлюднюється електронною торговою системою автоматично в день завершення електронного аукціону.

8.Одним із важливих нововведень цього проекту, є зміна розміру реєстраційного та гарантійного внесків. Останній сягатиме не менше 30 % стартової ціни продажу земельної ділянки або стартового розміру річної плати за користування земельною ділянкою.

Земельні торги будуть проводитись відповідно до договору між організатором та оператором електронного майданчика, на зразок того, як це зараз відбувається під час проведення аукціонів із малої приватизації, оренди державного і комунального майна тощо.



1 просмотр0 комментариев

Comments


bottom of page